Txell Farrés | Teràpies
Psicóloga, Psicoterapeuta través del moviment i la dansa (DMT), Terapeuta de Tècnica d’identificació pors inconscients (TIPI) amb consulta a Barcelona y desplaçament a centres…
Psicoterapia,Dansa,Danza,Terapia,Moviment,Movimiento,Psicologa,DMT,Tipi,Pors,Miedos,Fobias,Inconscientes,Inconcients,Corporal,Creativitat,Creatividad,Emocions,Emociones,Sensorial,Adicciones,Addiccions,Fibromialgia,Salut,Salud,Mental,Taller,Autoconeixement,Autoconocimiento,Barcelona
15257
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15257,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,side_area_uncovered_from_content,overlapping_content,vss_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Teràpies

DMT

Teràpia a través del moviment i la dansa

Ballar, a més de proporcionar plaer i potenciar la coordinació, té efectes psicològics positius. A través de la dansa, la música i el ritme som capaços d’expressar emocions i comunicar-nos amb els altres. En tota la història de la humanitat, el ser humà ha dansat, i aquestes danses han sigut, en forma de ritual o de coreografia, una via per expressar sentiments i desitjos compartits, per canviar la realitat i una manera d’identificar-se amb el grup o cultura. La DMT neix de la inquietud per saber què passa en el nostre cos quan dansem. A partir d’aquí, la professió es va enriquint de les teories psicodinàmiques, dels coneixements antropològics de l’ús social i creatiu de la dansa i de les investigacions sobre comportament no verbal. Actualment, és una professió multidisciplinària que forma part de les anomenades teràpies creatives, com la Musicoteràpia i l’Arteràpia, que es caracteritzen per utilitzar el mitjà artístic i creatiu amb fins terapèutics.

Amb la DMT, el moviment es converteix en un altre llenguatge o via d’accés al nostre interior, no només per expressar sinó també com a eina útil pel tractament i com a camí per arribar a la curació en una sessió psicoterapèutica.

No és necessària cap tècnica de ball ni habilitat artística per gaudir de la DMT, tampoc és l’objectiu aprendre a ballar, sinó que es treballa explorant el moviment natural i propi amb la finalitat de ser conscient, ampliar patrons de moviment i aconseguir un millor equilibri i plenitud en la connexió cos-ment.

BENEFICIS

Ajuda a estimular el moviment propi propiciant un autoconeixement

Potencia l’activitat lúdica, expressiva i creativa

Reforça la connexió amb el nostre cos, la imatge i consciència corporal

Dóna espai per viure, expressar, identificar i comprendre les sensacions i les emocions de forma experiencial

Ensenya noves maneres d’establir vincles i de relacionar-nos amb l’entorn.

Possibilita l’expressió de conflictes interns que difícilment poden ser expressats amb paraules

Integra experiències viscudes prèvies a l’adquisició del llenguatge

Fa accessible el treball des de la memòria corporal

 

A QUI VA DIRIGIT

Psicopatologies en adults:

Addiccions, Depressió, Ansietat, Trastorns d’alimentació, Fibromiàlgia i Trastorns de la Personalitat.

Ajuda en situacions de canvi o de crisi:

Persones que necessitin un acompanyament en un moment concret

Creixement personal:

Persones que busquen l’autoconeixement a través del moviment i l’expressió corporal

 Empreses o institucions:

Treball per estimular la creativitat a través del moviment, enfortir vincles i millorar la capacitat d’adaptació als canvis.

• Sessions en grup:

– Psicoteràpia de Grup

– Tallers de Creativitat: empreses, formadors, gent gran, nens

– Centres de Rehabilitació d’addiccions

– Persones amb Fibromiàlgia

TIPI

Tècnica d’identificació de pors inconscients

Quantes vegades ens adonem que per més que expliquem les nostres pors o fòbies aquestes no desapareixen? Cada vegada que ens afrontem a una situació que ens produeix un malestar emocional el nostre cos s’activa produint sensacions desagradables i ens és molt difícil controlar els pensaments que es generen. Davant d’aquestes situacions, el malestar físic i emocional pren el control i ens bloqueja, paralitza o ens empeny a fugir o reaccionar de mala manera.

Investigant els bloquejos emocionals, Luc Nicon, pedagog i investigador francès, expert en comportament i comunicació, va observar que el ser humà té una capacitat per resoldre el malestar de manera natural. Les seves investigacions revolucionen els coneixements sobre l’origen de les dificultats emocionals, especialment les que es produeixen, i són majoritàries, durant el període prenatal. Aquesta capacitat, que ell anomena Reviure Sensorial, s’activa posant atenció al cos i les sensacions físiques que apareixen quan hi ha un malestar. El procés físic que es desencadena ens permet deslliurar-nos del malestar i el més sorprenent, de manera definitiva. Posa en evidència que no es tracta d’un procés de control de la ment sinó que és totalment corporal.

El que Luc Nicon anomena TIPI és la tècnica que ens proposa per activar la capacitat de reviure sensorialment. Tècnica que com a terapeutes ens permet ajudar als altres a aprendre a activar el procés i resoldre el malestar sense la necessitat de reactivar emocionalment a la persona.

Actualment, la TIPI és utilitzada per dos mil professionals, metges, infermers, psicòlegs, psiquiatres i terapeutes a Europa i als Estats Units.

EN QUINS CASOS RESULTA EFECTIU?

Si tens por, por de la foscor, por de l’aigua, por al buit, por de la velocitat, por de conduir, d’agafar el metro, l’avió, el tren, el vaixell, por d’anar amb ascensor, por de sentir-te atrapat, por de la multitud o de sortir de casa, por dels gossos, de les rates, dels ratolins, de les serps, de les aranyes, dels insectes, por de ser contaminat, embrutit.

Si et sents bloquejat, o sents que perds les teves capacitats davant d’algunes situacions, com ara parlar en públic, passar un examen, tenir trobades incòmodes, o en moments de confrontació esportiva… Si tens emocions o comportaments inadaptats, no adequats a algunes situacions.

Si tens pànic, si tens por de morir, o por de descontrolar-te. Si tens moments d’angoixa davant de situacions que semblen normals.

Si t’enfades fàcilment per un no res i te’n penedeixes cinc minuts més tard, si ets irritable al mínim contratemps, si et poses violent.

Si no tens ganes de viure, si et sents sense energia, sense projecte, i sents que res no et fa il·lusió ni et satisfà. Tota mena de pors que invalidin la teva capacitat de gaudir plenament.

COM HO FEM?

Les sessions tan presencials com online tenen una durada de mitja hora aproximadament. Com a màxim amb una o dues sessions resolem un conflicte o malestar.

Les sessions poden ser:

En diferit:

Resoldrem un malestar emocional que reconeixes i vols solucionar. Per això, hem de tenir clar una situació en què apareix i observant les sensacions corporals que experimentem aconseguirem desactivar l’efecte negatiu de l’emoció.

En situació:

Resolem el malestar en el moment en què l’estem sentint. T’acompanyem si ens truques en el moment en què ho pateixes o t’acompanyem en la situació que ja saps que el malestar es produirà.

És un procés natural que pot portar a la pràctica tothom, i després d’un petit aprenentatge te’l pots aplicar tu mateix.

Truca’m i t’explicaré quina pot ser la millor manera d’abordar la dificultat.